Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Kastamonu

Valilikler

T.C Bozkurt Kaymakamlığı
T.C Bozkurt Kaymakamlığı
T.C Bozkurt Kaymakamlığı
  • KAYMAKAMLIK
    Tarihçe Kaymakam İmza Yetkileri Yönergesi Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi
  • BOZKURT
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
26
Haziran2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Tarihçe
    • Kaymakam
    • İmza Yetkileri Yönergesi
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
    • İlçe Protokol Listesi
  • BOZKURT
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Nüfus Müdürlüğü
      • İlçe Mal Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Özel İdare Müdürlüğü
      • Köylere Hizmet Götürme Birliği
      • İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
      • İlçe Emniyet Amirliği
      • İlçe Jandarma Komutanlığı
      • İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü
      • İlçe Orman İşletme Şefliği
      • İlçe Müftülüğü
      • Devlet Hastanesi
      • İlçe Toplum Sağlığı Merkezi
      • İlçe Halk Kütüphanesi
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM
 

İlçemizde Kestane Paneli Düzenlendi

06.06.2016
Bozkurt Ziraat Odası ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 'Kastamonu'ya isim veren lezzet kestane' adlı panel düzenlendi.
Sultan Düğün Sarayında düzenlenen kestane paneline konuşmacı olarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Ümit Serdar katıldı.
Prof. Dr. Ümit Serdar panelde yaptığı konuşmasında kestane çeşitleri ve kestanelerin hangi hastalıklar mücadele ettiğine değinerek hastalıklara en dayanıklı kestane çeşidinin Marigoule kestanesi olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Serdar, 'Marigoule kestanesini ülkemiz koşullarında 2000 yılından buyana deniyoruz ve son derece memnunuz. Hangi hastalık olursa olsun bir hayli dayanıklı, kestane dal kanserine dayanıklı, kök çürüklerine dayanıklı, kuraklığa dayanıklı, belirli kestanelere göre çok daha üstün olan bir kestane'
Prof. Serdar, kendi adını vererek patent aldığı serdar kestanesi hakkında yaptığı değerlendirmede ise 'Serdar kestanesi kendi soy ismimi verdiğim bir kestane, Meyveleri bir hayli küçük fakat farklı bir özelliği var yılda birkaç defa çiçek açıyor. İlk çiçeklenme Haziran ayı içerisinde daha sonraki çiçeklenmeler Ağustos ve Eylül gibi devam ediyor. Dolayısıyla kestane balı üretmek için çok daha önemli olabilecek bir potansiyeli var. Bunu biz özellikle ormancılık ve bal ormanları açısından önemli bir kestane türü görüyoruz' dedi.
Türkiye'de kikırsal kalkınma desteğinin biraz daha esnetilmesi gerektiğine de vurgu yapan Prof. Dr. Ümir Serdar, 'devletimizin kırsal kalkınma için farklı türlere destek verdiğini çok iyi biliyoruz, cevizde veriliyor, bademde veriliyor, Kestanede veriliyor ama bu destek genel olarak bozuk orman alanlarında veriliyor. Karadeniz bölgesinde bozuk orman alanı çok az bu tabir belki de Karadeniz bölgesinde biraz daha yumuşatılmalı ve esnetilmeli diye düşünüyorum' dedi.
Bozkurt İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hülya Karaaslan'da paneldeki konuşmasında; kestanenin tarihine değinerek, 'Kestane, Lidyalılar döneminde Milattan önce 2000 yılında kültüre alınmış, büyük İskender'in askerlerinin diktiği kestaneler, yıllar sonra Yunan askerlerine azık olmuş. Tahıl yetiştirmenin kısıtlı olduğu dağlık bölgelerde kestane patates tanınana kadar temel besin maddesi olmuştur ' ifadeleriyle kestanenin günümüze kadar nasıl geldiğini ve hastalıklarının nasıl başladığını anlattı ve kestane ile yapılan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
Bozkurt Kaymakam Murat Gökoğlu ise konuşmasında, 'sahil ilçelerinde ciddi bir kestane potansiyeli var. Bu potansiyelin değerlendirilmesi için böyle bir girişimde bulunuldu. İnşallah ilk adım Bozkurt'tan atıldı. Bundan sonrada büyüyerek bu adımların Kastamonu geneline yayılmasını temenni ediyorum.' Diye konuştu.
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer'de konuşmasında 'ilimiz ekonomisine büyük katkısı olan kestane;Kastamonu ilimizin yüzde 67'si orman bu ormanlık alan içerisinde 16 Bin hektara yakın kestane ağacı mevcut. 4 bin hektara yakını sadece kestane olup diğerleri karışık orman varlıklarımız.Bozkurt ilçemizde de yaklaşık 3 bin hektar kestane ormanı mevcut. Bende kestanenin geliştirilmesi ve korunması gerektiğine inanıyorum' dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman'da Kastamonu'nun kestane potansiyelinin Türkiye'nin yüzde 15.2'lik bir kısmını karşıladığını belirterek TÜİK verileri ile ülkemizdeki Kestane potansiyelini anlattı.
Bozkurt Ziraat Odası Başkanı Mehmet Acar konuşmasında Kestane ile ilgili konuların hocalar tarafından konuşulması gerektiğini belirterek, 'ben farklı bir konuya parmak basmak istiyorum ilçemizdeki ardınç ve çam ormanlarının kestane ormanları ile dönüştürülmesi köylerimiz açısından çok önemli olacağını düşünüyorum.' Dedi.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünden Orman Mühendisi Kadir Topçu'da yaptığı sunumda Kestanenin hastalık ve zararlarını konu alan bir sunum gerçekleştirdi.
Panelin Sonunda, Konuşmacılara Kaymakam Murat Gökoğlu ve Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Panelden sonra katılımcılara Havuzlu Bahçe Tesislerinde yemek ikram edildi.


https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Açık Kapı
  • Muhtar Bilgi Sistemi
  • Resmi Gazete
Dumlupınar Cad. No:2 Bozkurt/KASTAMONU
0 366 575 10 01 - 575 10 02
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız